Καλλιτέχνες

 

"

Hat Project

2+ φορές περισσότεροι πελάτες

ΦΤΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ – ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Με απλά λόγια

Εάν είστε καλλιτέχνης, ο κύριος στόχος σας στη ζωή είναι να μοιράζεστε τη δουλειά σας – νιώθοντας  ότι αγγίζετε και εμπνέετε τους άλλους, τους ωθείτε να δημιουργήσουν τον εαυτό τους ή τους βοηθάτε να συνειδητοποιήσουν κάτι για τη ζωή.
Η προσπάθεια του καλλιτέχνη είναι σημαντική, και ενώ ορισμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τον εαυτό τους, σχεδόν κάθε καλλιτέχνης θέλει να έχει την ιδανική ζωή για να συντηρηθεί μέσω της δημιουργικότητάς του. Εάν θέλετε να πληρώνεστε για την παραγωγή τέχνης, μπορείτε! Αλλά πρώτα, πρέπει να κάνετε μάρκετινγκ τον εαυτό σας και την τέχνη σας ανάλογα.
Το μάρκετινγκ καλλιτεχνών είναι μια δύσκολη δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο. Εάν θέλετε να διαδώσετε την τέχνη σας, πρέπει πρώτα να έχετε ένα ισχυρό σχέδιο μάρκετινγκ που μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Αυτό σημαίνει να ακούς τις ιστορίες επιτυχίας άλλων καλλιτεχνών για το πώς κατάφεραν να μετατρέψουν την αγάπη για τη δημιουργικότητα σε μια δια βίου καριέρα.

Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές μάρκετινγκ καλλιτεχνών

Ποιες είναι οι 5 κορυφαίες συμβουλές για το μάρκετινγκ καλλιτεχνών;

1. Διευρύνετε το κοινό σας: είναι απίστευτα σημαντικό να επεκτείνετε την αγορά σας και το κοινό σας να επεκταθεί εκτός της σκηνής στην οποία εργάζεστε. Όποια καλλιτεχνική σκηνή ταιριάζει στη δουλειά σας, υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι εκτός αυτής της σκηνής που θα ήθελαν να δουν αυτό που δημιουργείς επίσης. Συμμετέχετε σε διαφορετικές ομάδες κοινότητας ή επιχειρήσεων και μοιραστείτε τη δουλειά σας εκεί. Το απλό γεγονός είναι ότι όλοι αγαπούν και εκτιμούν την τέχνη, γι’ αυτό μοιραστείτε τη δουλειά σας όσο το δυνατόν περισσότερο!

2. Τα social media είναι φίλοι σου! Η αλληλεπίδραση με ανθρώπους από όλο τον κόσμο είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να διευρύνετε το κοινό σας. Ρυθμίστε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Twitter, Instagram και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προωθήσετε την εργασία σας. Ξεκινήστε να δείχνετε γραφικά της δουλειάς σας, με μικρές συνθέσεις που εξηγούν τι είναι και γιατί το φτιάξατε. Σίγουρα θα αρχίσετε να συγκεντρώνετε θαυμαστές που θα συντονίζονται στις σελίδες σας για ενημερώσεις και πληροφορίες για τη δημιουργικότητά σας.
3. Εκφράσου: Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τι ωθεί έναν καλλιτέχνη να δημιουργήσει και τι κρύβεται πίσω από τον πίνακα, το μουσικό κομμάτι, τη γλυπτική κ.λπ. Η παροχή λεπτομερών απολογισμών για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήσατε την τέχνη που δημιουργήσατε θα συντονίσει σίγουρα τους θαυμαστές σας σε αυτό που κάνετε και πιθανότατα θα διευρύνει και το κοινό σας. Αυτή η προσωπική επαφή είναι διαχρονική.
4. Ξεκινήστε ένα ενημερωτικό δελτίο: Αυτό είναι ένα βήμα που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ήδη συγκεντρώσει έναν μικρό αριθμό εξαιρετικών θαυμαστών. Τα ενημερωτικά δελτία και οι λίστες αλληλογραφίας είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία μάρκετινγκ – γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι ελέγχουν τα email τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα; Αυτή είναι μια άμεση γραμμή στο μυαλό κάποιου και σίγουρα οι άνθρωποι θα λατρέψουν να δουν το έργο τέχνης σας να εμφανίζεται στα εισερχόμενά τους. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο για να παρακολουθούν οι θαυμαστές σας, αλλά φροντίστε να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερώσεις σχετικά με αυτό, ώστε να μην χάνουν τις νέες αναρτήσεις!
5. Δημιουργήστε μια κοινότητα: Η μεγάλη τέχνη δημιουργεί κοινότητες. Αυτό είναι επίσης μέρος μιας εξαιρετικής στρατηγικής μάρκετινγκ. Όσο περισσότερο τροφοδοτείτε και ενθαρρύνετε τη βάση των θαυμαστών σας, όσο περισσότερο αλληλεπιδράτε , τόσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα που θα δημιουργήσετε με την τέχνη σας.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι καλλιτέχνες όταν προσπαθούν να προωθήσουν την δουλειά τους στο διαδίκτυο;

1. Όχι μάρκετινγκ: Το μάρκετινγκ είναι ένα κρίσιμο στοιχείο οποιασδήποτε επιχειρηματικής διαδικασίας και μην κάνετε κανένα λάθος, η τέχνη σας μπορεί να είναι η επιχείρησή σας! Αλλά το πρώτο βήμα είναι ότι πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία μάρκετινγκ.

2. Μη δημιουργία λίστας αλληλογραφίας: Η δημιουργία μιας λίστας αλληλογραφίας είναι ένα από τα πιο κρίσιμα εργαλεία μάρκετινγκ που μπορείτε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι οι θαυμαστές σας σας δίνουν με κάποιο τρόπο τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους – μερικές φορές η παροχή ενός μικρού κινήτρου (ένα μήνυμα στη σελίδα σας ή μια έκπτωση για την αγορά της δουλειάς σας) κάνει θαύματα εδώ.
3. Δυσκολεύοντας την αγορά της δουλειάς σας: Οι θαυμαστές σας θα πρέπει να μπορούν να αγοράσουν τη δουλειά σας εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες σας καθιστούν εξαιρετικά σαφές πού και πώς οι θαυμαστές μπορούν να αγοράσουν τα κομμάτια σας!

 

Τι κάνει η CreatADV για εσάς

Το μάρκετινγκ καλλιτεχνών είναι ένας ουσιαστικός τρόπος για να αυξήσετε την παρουσία της δουλειάς σας στο διαδίκτυο. Φροντίστε να συμπεριλάβετε το μάρκετινγκ ως μέρος των διαφημιστικών σας καμπανιών για οποιαδήποτε προϊόντα έχετε και θέλετε να δείτε να ανθίζουν στην αγορά!
Η σωστή στρατηγική Artist Marketing μπορεί να είναι ένα τεράστιο βήμα προς την καθιέρωση της διαδικτυακής σας παρουσίας και την αύξηση των αγορών για τα έργα σας!
Φροντίστε να μάθετε περισσότερα για το Artist Marketing σήμερα!

CreatADV

Επικοινωνία