Φυλλάδια

 

"

Hat Project

2+ φορές περισσότεροι πελάτες

Κάθε επιχείρηση πρέπει να ενημερώνει τους δυνητικούς πελάτες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Αυτό γίνεται συχνότερα μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και των ιστοσελίδων. Όμως, μία από τις παλαιότερες μεθόδους μάρκετινγκ, το φυλλάδιο, είναι το ίδιο ισχυρή και δεν πρέπει να απορρίπτεται. Παρακάτω διερευνούμε τη σημασία της εκτύπωσης φυλλαδίων για κάθε επιχείρηση.

 

Με απλά λόγια

Τα φυλλάδια είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να ενημερώσετε τους μελλοντικούς πελάτες σας για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Οι άνθρωποι τείνουν να προσέχουν ένα φυλλάδιο που τους δίνεται στα χέρια ή που βρίσκουν στο γραμματοκιβώτιό τους, εφόσον είναι μικρό, συνοπτικό και ευπαρουσίαστο. Έτσι, ένα σωστά διαμορφωμένο φυλλάδιο είναι ένας εξίσου αποδοτικός τρόπος marketing όσο και το διαδικτυακό.

Ακολουθούν μερικές σημαντικές βασικές αρχές κατασκευής φυλλαδίων

Ένα καλά μελετημένο και καλά σχεδιασμένο φυλλάδιο πρέπει να είναι:

  • Εντυπωσιακό – πρέπει να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών ώστε να ενδιαφερθούν και να το διαβάσουν ή να τους προτρέψει να το κρατήσουν για να το διαβάσουν κάποια άλλη στιγμή
  • Στοχευμένο – το φυλλάδιο πρέπει να απευθύνεται άμεσα στο κοινό στο οποίο στοχεύει η επιχείρηση και να διαθέτει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θέλει άμεσα να αναδείξει
  • Ενημερωτικό – το περιεχόμενο του φυλλαδίου πρέπει πέραν από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες να διαθέτει τις εκπτώσεις, τις προσφορές και τις ειδικές υπηρεσίες, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας και τις διευθύνσεις
  • Πειστικό – το φυλλάδιο πρέπει να ενθουσιάζει το κοινό σας μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών σας

Το design ενός αποτελεσματικού φυλλαδίου είναι εξίσου σημαντικό, καθώς πρέπει να τραβάει τη προσοχή του καταναλωτή παράλληλα όμως να διατηρεί την κομψότητα και την καλαισθησία του. Τι χρειάζεται:

  • Χρώματα που υποστηρίζουν την επιχείρηση και το όνομά της. Η χρήση του σωστού χρώματος θα τραβήξει το βλέμμα του αναγνώστη και θα προκαλέσει την κατάλληλη εντύπωση για να διαβάσει το φυλλάδιο.
  • Μία έως δύο γραμματοσειρές. Η χρήση πολλαπλών γραμματοσειρών συχνά κάνει το σχέδιό σας οπτικά ακατάστατο. Μία ή δύο γραμματοσειρές είναι ιδανικές όταν δημιουργείτε φυλλάδια.
  • Φωτογραφίες με καλή ανάλυση. Δίνουν την αίσθηση του ακριβού και προσεγμένου φυλλαδίου. Επίσης μία κεντρική, καλής ποιότητας εικόνα στο εξώφυλλο προσελκύει το ενδιαφέρον περισσότερο από από πολλές, μικρές φωτογραφίες.
  • Ιδανικό χαρτί. Το χαρτί του φυλλαδίου θα πρέπει να έχει την κατάλληλη υφή και τις σωστές διαστάσεις, ώστε η πρώτη επαφή -η αφή- να είναι αρκετή για να ξεχωρίσει το φυλλάδιο στον καταναλωτή.

Τι κάνει η CreatADV για εσάς

Η γραφιστική ομάδα της CreatADV μαζί με το τμήμα του marketing θα δημιουργήσουν για την επιχείρησή σας ένα φυλλάδιο το οποίο θα σας αντιπροσωπεύει και θα ακολουθεί τις βασικές αρχές κατασκευής.

Δείγματα της δουλειάς μας

Επικοινωνία