Influncer Marketing

 

"

Hat Project

2+ φορές περισσότεροι πελάτες

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Με απλά λόγια

Ένα καυτό θέμα στη βιομηχανία του ψηφιακού μάρκετινγκ δεν είναι άλλο από τα Social Media Influencers. Ποιοι είναι λοιπόν; Τι κάνουν? Πώς μπορούμε να προσδιορίσουμε τον κατάλληλο influencer για τον πελάτη μας;
Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά  ερωτήματα που θα έπρεπε να κάνει ένας επαγγελματίας που θέλει να αξιοποιήσει τη δύναμη της κοινωνικής επιρροής, αλλά τα πραγματικά ερωτήματα είναι — ποιον εμπιστεύεστε για να προσφέρει τα αποτελέσματα που χρειάζεστε;

Ακολουθούν μερικές σημαντικές βασικές αρχές 

Ποιοι είναι λοιπόν, ας ξεκινήσουμε από εκεί. 
Οι influncer μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι άνθρωποι που έχουν ένα τεράστιο κοινό από οπαδούς των κοινωνικών δικτύων. Παρόμοια με ένα τηλεοπτικό δίκτυο,  όπου το τηλεοπτικό δίκτυο θα συγκέντρωνε εξαιρετικούς οικοδεσπότες με προσωπικότητα και θα προωθούσε ένα προϊόν στην εθνική τηλεόραση ως κανάλι πωλήσεων, οι influencer έχουν μάθει να αξιοποιούν τα δικά τους κοινωνικά κανάλια. Facebook, Instagram, Youtube, Twitter κ.λπ. και άλλα παρόμοια για να αξιοποιήσετε τους πιστούς ακόλουθους για να αγοράσετε ένα προτεινόμενο προϊόν ή υπηρεσία.
Σύμφωνα με μια διαδικτυακή πηγή (Global Digital Statshot) σε έρευνα που διεξήχθη από το We Are Social και το Hootsuite, περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Πολύ συχνά, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναζητούν δημοφιλείς λογαριασμούς ή κοινότητες για να προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες ή πληροφορίες που μπορεί να μην είναι μυστικές στη μαζική αγορά. Οι influencer διαδραματίζουν πολύ ενεργό ρόλο στην καθοδήγηση ορισμένων διαδικτυακών καταναλωτών στη λήψη των αποφάσεών τους όσον αφορά το ποιες εταιρίες να χρησιμοποιήσουν και ποιες να αποφύγουν.

Ακολουθούν μερικοί τύποι Influencers που πρέπει να λάβετε υπόψη:
Διασημότητες: πρόκειται για προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργήσει πιστούς θαυμαστές.
Ειδικοί του κλάδου και ηγέτες σκέψης: αυτού του είδους οι Influencers έχουν κατακτήσει την τέχνη της εξουσίας και διαθέτουν μια κοινότητα κοινωνικών οπαδών που θεωρούν τις προτάσεις τους ως εξαιρετικά ακριβείς και αξιόπιστες.
Bloggers και δημιουργοί περιεχομένου : αυτή η ομάδα Influencers έχει κερδίσει τον σεβασμό των οπαδών τους λόγω του περιεχομένου που παράγουν και μοιράζονται με συνέπεια.
Micro Influencers : αυτό το υποσύνολο των influencers είναι συνήθως εξειδικευμένες και διατηρούν ένα πιο οικείο μέγεθος ακολούθων. Ωστόσο, μην βιαστείτε να υποθέσετε ότι η απήχησή τους είναι λιγότερο επιδραστική από τους άλλους τύπους επιρροών.
Όταν ψάχνετε να προσλάβετε μια εταιρεία για να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της κοινωνικής επιρροής, ακολουθούν μερικές πολύ σημαντικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη και μερικούς χρυσούς κανόνες που αναζητούμε εμείς, η ομάδα ελέγχου των Social Media της CreatADV, όταν φέρνουμε τους πελάτες μας σε επαφή με την κοινότητα των influencer:
1. Αφιερώνουμε χρόνο για να εξετάσουμε τους ακόλουθους, ενδελεχώς. Διασφαλίζουμε ότι οι παράγοντες επιρροής δεν είναι προκατειλημμένοι ή μονόπλευροι σε οποιοδήποτε συγκεκριμένο ζήτημα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ταυτότητα της επωνυμίας σας.
2. Κοιτάμε τα στατιστικά τους. Φροντίζουμε οι αναρτήσεις τους να δημιουργούν πραγματικά σχόλια ή αφοσίωση κοινού.
3. Επαληθευμένη αυθεντικότητα λογαριασμών. Διαθέτουμε μερικά από τα πιο ισχυρά λογισμικά και εργαλεία για να βρίσκουμε σε πραγματικό χρόνο τους πιο αυθεντικούς και πραγματικά σημαντικούς ηγέτες στον κόσμο των social media influencers.
4. Όχι Bots, ποτέ! Είναι μια ατυχής κατάσταση, αλλά παρόλα αυτά είναι πολύ συνηθισμένη. Πολύ συχνά, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την επιρροή τους, οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης θα στραφούν σε μια φθηνή εναλλακτική λύση για να αυξήσουν το διαδικτυακό προφίλ χρήστη και το κοινό τους . Μπορούν να προσλάβουν ένα πρόγραμμα σε χαμηλές τιμές για να δημιουργήσουν μαζική ενημέρωση για τις προσφορές τους, αλλά μόνο για να δημιουργήσουν χαμηλής ποιότητας κίνηση και ενδιαφέρον. Αυτός είναι ένας πολύ γρήγορος και κακός τρόπος για να επιστήσετε την προσοχή στις προσπάθειες της εταιρείας σας.

Τι κάνει η CreatADV για εσάς

Σημαντικό! Το πεδίο επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι παιχνίδι. Αυτό είναι ένα στρατηγικό παιχνίδι, που απαιτεί να συνδυάζονται οι κατάλληλοι influencer με τις κατάλληλες επωνυμίες, ώστε να είναι δυνατή η οργανική ανάπτυξη.

CreatADV

Επικοινωνία